10 tips for å få babyen til å sove

- www.bitteliten-babyrom.no -

Kom og sjekk vår baby butikk, surf på nettsiden, drøm, og bestill produkten, slik at når babyen har kommet, kan hun/han fortsette å drømme i våre vakre produkter.

10 tips for å få babyen til å sove

1. Først og fremst, dere må bestemme at barnet skal sove i egen seng eller sover sammen med foreldrene.

2. Lag en leggerutine. Faste rutiner er veldig viktig. Barn lærer om livet gjennom hvilken rekkefølge ting skjer. F.eks. amming i stuen, vask, på med pysj, så inn på rommet, lese bok før barnet legges ned i sengen. Mor eller far sitter og leser boken sin til barnet sovner eller i en avtalt tid f.eks. 10 -15 min. Hold fast på leggerutinene.

3. Trøst barnet hvis han eller hun er sint, frustrert eller trist. Ikke gå ut av rommet før barnet sover tungt. Da kan barnet bli usikker og innsovningen ta lenger tid neste gang.

4. Bli sittende inne hos barnet hvis det gråter. Sørg for at barnet kan se deg, og ha en god atmosfære i rommet. Ta opp barnet og trøst det og si at du skjønner at dette er vanskelig. De først kveldene må man kanskje trøste og løfte barnet opp mange ganger.

5: Forbered deg på at tilvenningen kan ta noen dager til barnet er vant til den nye rutinen. Det skal føles godt å legge et barn og det å sitte i stillhet sammen er veldig hyggelig og beroligende.

www.bittelitenbabyrom.no - babyshop - baby butikk - baby nettbutikk - barne nettbutikk - babyutstyr

6: Lær barna å skille mellom natt og dag. Om natten skal omgivelsene være mørke og stille, dagen kan de sove der det er lys og lyder.

7: Lær barnet å sove uten hjelp. Barnet blir gjort klar for natten i forhold til at det er mett og tørt. Det er nok at en forelder sitter inne hos det og trygger situasjonen en stund uten fysisk kontakt. Men det er alltid viktig å finne årsaken til at et barn sover dårlig. Smerter må utredes og evt. fjernes (rygg, nakke smerter, øre betennelser.)

8: Ta hensyn til sykdom. Barn som har vært syke (vonde fødsler, smertefulle undersøkelser, adskillelse) trenger mer støtte i innsoving.

9: Lag en sovelogg. Etter 10 dager vurderer du igjen situasjonen. Fungerer det eller fungerer det ikke? Man ser at barnet lærer, hvis innsovningen går roligere for seg, at barnet ikke gråter og er trygg. Når barnet sovner eller våkner er vi ikke herre over. Vi kan bare legge til rette for at barnet kan finne søvnen selv.

10: Ha realitiske forventninger. - En baby vil våkne ofte i begynnelsen fordi den trenger mat, men etter hvert er det mulig å få lutt på nattammingen. Det er helt normalt at barn opp til 1 år våkner 2-3 ganger per natt.


 

Anbefalt sengeutstyr fra Bitteliten babyrom : sengekant, sengetøy/sengesett ( dyne og hodepute ) , baby sovepose, strechlaken. ( eventuelt babynest, sengehimmel )

Gi barnesenga et unikt og penere utseende, gjør den mer behagelig med våre sengesetter,lakener, pynteputer, sengekanter, og sengehimler. Ta vare på deres drømmer i våre soveposer. Gi en rolig opplevelse til dem i våre baby wraps og babynest, akkurat som i livmora.

Kom og ser rundt i vår babyshop.

- www.bitteliten-babyrom.no

En baby nettbutikk, hvor de store drømmene til de aller minste blir født